4 myter om ETF’ere: Sandt eller falsk?

  • af
Lær mere om ETF'ere

Der findes mange forskellige myter omkring ETF’ere – og hvad skal man tro på? I denne artikel bekræfter og afkræfter vi forskellige myter, så du kan blive klogere på investeringsfonde. På den måde bliver du mere klar til din næste investering. 

Myte 1: ETF’ere er en mere sikker investeringsmetode

Det er helt korrekt, at ETF’ere er en mere sikker investeringsmetode. Årsagen til dette er, at ETF’ere – som også er kaldet investeringsfonde – består af flere forskellige aktiver, som er samlet under en enkelt fond. Det betyder altså, at når man investerer i en ETF, investerer man i mange forskellige aktiver. 

Når man investerer i en investeringsfond, bliver investeringen automatisk spredt ud. Derfor er der lavere chance for, at hele investeringen går tabt. Det betyder dog også, at dit afkast er tilbøjeligt til at være gennemsnitligt. Du oplever altså ikke yderst store afkast, hvilket man skal være forberedt på, når man investerer i ETF’ere. 

Myte 2: ETF’ere er kun for daytraders 

Det er ikke sandt, at ETF investeringer kun er for daytraders. Daytraders er professionelle investorer, som arbejder med deres investeringer på fuld tid. Disse daytraders gør oftest brug af kortsigtede investeringer såsom CFD’ere eller forex trading. Disse investeringer skal holdes øje med på daglig basis for at opnå et afkast, hvilket ikke er tilfældet for ETF’ere. 

ETF’ere er derimod anset for at være relevante for alle investorer – professionelle og private. ETF’ere bliver langt oftest brugt som en langsigtet investering, hvilket kan komme til gode for de fleste investerings-interesserede.

Myte 3: ETF’ere er tidskrævende 

Det er ikke korrekt, at investeringen i ETF’ere er tidskrævende! Faktisk er investeringen i ETF’ere det modsatte. Man kan nemlig lade investeringsfonden passe sig selv, og stadig opnå et gennemsnitligt og stabilt afkast. Investeringer i investeringsfonde opfattes som værende passive investeringer, hvilket også gør denne investeringsform populær iblandt mange forskellige mennesker. 

Har man en travl hverdag fyldt med arbejde, pligter og børn – og vil man samtidig gerne lave investeringer? Så er ETF’ere en god mulighed. 

Myte 4: ETF’ere har mange omkostninger

Det er både sandt og falsk, at ETF’ere har mange omkostninger. ETF’ere er investeringsfonde og det kræver noget administrativt, når flere aktiver er samlet under en enkelt investering. Det betyder selvfølgelig, at dele af investeringerne i investeringsfonden går til omkostninger – og det skal man være opmærksom på. 

Dog er det forskelligt, hvor mange omkostninger en ETF har. Dette kan man oftest undersøge, inden man placerer sin investering, og man kan udregne hvor store procenter af investeringen, der vil gå til omkostninger. Hvis du stadig stiller dig selv spørgsmålet “hvad er etf?”, kan du læse meget mere om investeringsmetoden og dine muligheder hos Saxo Bank. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *