Kvadratrod Regner

Skriv dit tal i feltet for at finde kvadratroden.

= 0

Hvad er en kvadratrod?

Når man vil finde en kvadratrod svarer det til, at finde det tal ganget med sig selv, som giver det oprindelige tal.

Så for eksempel:

Ved små tal kan man ofte tænke sig til svaret. For eksempel hvis man vil vide hvad kvadratroden af 9 er, så ved man, at 3 gange 3 er 9. Derfor ved man, at 3 er kvadratroden til 9.

Nogle gange kan man ikke altid bare udregne kvadratroden, men man er i stedet nød til at gætte sig en smule frem.

For det er nemlig ikke altid, at der nogle faste kvadratrod regneregler, som man bare kan læne sig op ad. Vil man for eksempel finde kvadratroden af 36, så ved man måske, at 5 gange 5 giver 25. Derudover ved man, at 7 gange 7 giver 49. Så kan man indskrænke mulighederne til mellem 5 og 7, og til sidst finde svaret, som er 6.

Ofte giver kvadratroden et langt kommatal, hvilket kan gøre det svært at regne i hovedet.

For eksempel hvis man vil vide hvad kvadratroden af 12 er, så ved man først at 3 gange 3 er 9. Derudover ved man, at 4 gange 4 giver 16. Derfor må kvadratroden ligge mellem de to tal. Man kan så forsøge sig med 3,5, som giver 12,25. Derfor må det være en smule lavere end 3.5 og derfor et kommatal, hvilket er svært, at regne ud i hånden.

Kvadratrod udregner

Når man gerne vil udregn kvadratrod, så finder man hurtigt ud af, at det kan være svært fordi, at det ofte giver et skævt kommatal.

Nogle gange får man et pænt tal, men andre gange et tal, som ikke kan regnes på papir.

Det er her, at vores kvadratrod lommeregner kommer i spil. Den er utrolig nem at bruge og kan beregn kvadratrod for dig.

Du skriver bare dit tal ind, som du gerne vil finde kvadratroden af, også kommer den med roden til tallet.

Det er ofte meget nemmere end at lave en udregning af kvadratrod, fordi at du får svaret med det samme og fordi, at det er præcist ned i 4 decimaler.