3 tips til dig, der overvejer et forbrugslån

  • af
Få gode råd til dit online lån

Lånemarkedet har gennem de seneste par årtier udviklet sig meget, og tusindvis af danskere har i årenes løb optaget forbrugslån. For mange er det gået godt, mens andre har haft svært ved at overskue og styre det at have et lån. Hvis du overvejer et forbrugslån, så læs med her, hvor vi giver dig gode råd til overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du trykker på knappen og optager et lån.

Selvom det er utroligt nemt at optage et lån hos Fairlån eller en anden låneudbyder, er der nemlig flere, og ikke mindst vigtige ting, der kan få afgørende betydning for lånet og dermed din økonomi og din fremtid. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i tingene og undersøge, hvilke vilkår og omkostninger der er forbundet med lånet.

Sammenlign priser, inden du beslutter dig

Inden du skriver under og modtager pengene, kan du med fordel sammenligne priser på lån. Her kan der være mange penge at spare, for der er mange låneudbydere på markedet, og alle har de forskellige priser. Hos Fairlån kan du sammenligne priser fra en række låneudbydere, Fairlån samarbejder med. Her kan du sammenligne faktorer som renter og gebyrer, så du kan vælge det billigste og bedste lån for dig. 

Sammenligningen tager udgangspunkt i hjemmesidens praktiske låneberegner, hvor du kan indtaste det ønskede lånebeløb og løbetid. Du kan skrue på knapperne, så du ender på et månedligt afdrag, der er realistisk for dig at betale, og netop det månedlige afdrag er vigtigt at have styr på. Når man optager et lån er det afgørende, at man kan betale tilbage jævnfør den aftale, man indgår, da man ellers kan komme ud i en situation, man ikke kan styre og som kan få konsekvenser mange år ud i fremtiden.

Læg et budget

Det er altså vigtigt, at man har råd til at afdrage på lånet hver måned. Det kan lyde skørt, for der er som regel en god grund til, at man har brug for at låne. Ikke desto mindre skal pengene betales tilbage, og det foregår ved en månedlig betaling. Hvis du ikke allerede har lagt et budget, bør du gøre det, inden du eventuelt optager et lån. Ved at lægge et budget skaber du et overblik over dine indtægter og udgifter og kan på den måde se, hvor meget der er tilbage til fornøjelser og altså eventuelt afdrag på et lån.

Har du guld i gemmerne?

Endelig kan du også tænke over, om der findes alternativer til at låne. Måske har du mulighed for at tage ekstra vagter på dit arbejde og tjene flere penge, så du kan få råd til det, du gerne vil købe. Det kan også være, du har ting på loftet, du kan sælge og få penge for, måske et par skistøvler, en spillekonsol eller et skateboard, du ikke længere bruger. Der kan være situationer, hvor det at låne er den eneste mulighed, men mange gange kan man finde andre løsninger som altså at spare sammen eller at sælge noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *