Derfor er bogholderiet en vigtig afdeling i enhver virksomhed

  • af
Bogholderiet er en vigtig del af virksomheden - læs her hvorfor

Det er naturligvis ikke alle virksomheder, der har et bogholderi. Det er som regel kun i større firmaer, at der er en hel afdeling til dette. Mindre firmaer vælger i stedet at udlicitere det til et eksternt firma, men det kan ikke altid svare sig i virksomheder af en vis størrelse.

Selvfølgelig er det ikke uden grund, at bogholderiet er en vigtig afdeling. Tværtimod er der flere årsager til, hvorfor det forholder sig på denne måde. Vi kommer ind på nogle af årsagerne herunder. 

Økonomistyring kan være afgørende

Selv store virksomheder kan komme i økonomiske problemer, hvis der ikke er styr på økonomien. Derfor er økonomistyring en vital del af driften af en sådan virksomhed. For at kunne holde styr på økonomien, skal der også være styr på bogføringen, og her kommer bogholderiet ind i billedet.

Hvis bogholderiet gør deres arbejde ordentligt, vil det være muligt hele tiden at have et billede af, hvordan økonomien ser ud i virksomheden. Det er naturligvis vigtigt at have dette, da det skal bruges som grundlag til at træffe store beslutninger.

Fejlagtig bogføring kan resultere i bøder

Er der ikke styr på bogføringen, kan det ende med at koste dyrt. Hvis der i forbindelse med en kontrol viser sig at være fejlagtig bogføring, så resulterer det som regel i en bøde. Derfor er det selvsagt en god idé at have styr på dette, så man undgår at betale disse bøder.

Det er dog ikke kun i store virksomheder, at det er vigtigt at have styr på dette. Det gælder også, hvis du driver et enkeltmandsfirma eller et firma med få ansatte. I et sådant tilfælde har du dog næppe et helt bogholderi, men i stedet kan du overlade bogføringen til en ekstern bogholder.

Sparer andre afdelinger for tid og besvær

Et bogholderi står ikke blot for at bogføre og holde opsyn med økonomien. Det er ofte også dem, der står for at sende fakturaer, kreditnotaer og lave ændringer i disse. Dermed er det en afdeling, der kan spare de øvrige afdelinger for en del tid og besvær i hverdagen.

Naturligvis er det også en af grundene til, at der er mange firmaer, der vælger at investere massivt i deres bogholderi. Ofte er der tale om en investering, der kommer mange gange igen. Har du selv overvejet at stable et bogholderi på benene i din virksomhed, er det typisk værd at gøre.

Igen er det dog værd at nævne, at det kun kan svare sig i et firma af en vis størrelse. Er det kun dig og to ansatte, vil det sandsynligvis næppe give mening at stable et helt bogholderi på benene. I stedet bør du benytte dig af outsourcing. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *