Fjern tør hud med økologisk hudpleje

  • af

En af de væsentligste årsager til at vi oplever tør hud, skyldes valget af forkert hudpleje. Hudpleje der ikke imødekommer hundes naturlige fugtbehov, og i mange tilfælde også, hudpleje som indeholder aktive ingredienser, der går ind og reagerer på negativ vis. Vigtigt er det således, at man investerer i hudpleje tilpasset ens hudtype, og hvordan man gør det, guider vi til i denne artikel. Læs med.

Vi alle har forskellige hudtyper, og sjældent set er en hudtype lig med en anden. Grundlæggende er der dog en række generelle karakteristika der gør sig gældende for vores hudtype, hvilket har gjort eksperter i stand til at skelne mellem 4 overordnet hudtyper. Dette har gjort det muligt, at finde hudpleje der mere konkret er tilpasset en, og heraf de problematikker man døjer med. Finder man dette rette hudpleje, vil man med stor garanti kunne undgå tør hud.

Sådan ved du at du har tør hud

Tør hud kan vise sig på flere forskellige måder, og hos nogle mere synligt end andre. Tør hud defineres overordnet ved at huden føles stram, irriteret, udviser rødme eller føles ru. Oplever man tegn på disse, bør man overveje om man skal begynde at foretage nogle ændringer i ens hudplejerutine.

I vinterhalvåret har huden tendens til naturligt at blive mere tør, da den udsættes for hård kulde, hvilket fjerner størstedelen af den yderste barriere. I denne periode, kan der heraf anbefales at man tilføjer noget mere fugtgivende til sin daglige rutine. Dette kan være alt fra en serum, olie eller ekstra fugtgivende dag- eller natcreme. Skummende produkter samt varmt vand kan ligeledes have en udtørrende effekt på huden, hvorved man ofte vil opleve at huden reagerer ved at blive mere stram og sviende. Forekommer dette, bør man overveje at udskifte sin rens til et mildere produkt, og reducere brugen af vand gennem mindre hyppig håndvask og badeture.

Find hudpleje der passer dig

Ens hudtype har stor betydning for hvilket hudpleje der er det rette for dig. Man bør derfor undersøge sig frem til hvilken af de fire hudtyper man falder inde for, og heraf hvilke produkter der således vil være det rette for en. Har man en sensitiv hud der hurtigt slår ud, kan det være en fordel at gå efter naturlige produkter der er meget milde mod huden. Yderligere kan tørre kinder men en olieret t-zone betyde, at man på visse områder skal tilføje mere fugt, og omvendt behandle t-zonen alene med særlig hudpleje. Er du i tvivl om hvilken hudtype du har, kan du altid få råd og vejledning hos en række eksperter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *