Opgradér dit soveværelse med en lækker ny seng

  • af
Seng i soveværelse

Kunne du godt tænke dig virkelig at sove godt om natten? Nattesøvnen er noget af det vigtigste, vi har, selvom ikke alle er lige gode til at prioritere det. Måske du står op om morgenen med en følelse af aldrig at være rigtigt udhvilet? Det er noget, mange genkender – desværre. Det kan naturligvis skyldes, at du generelt har en presset hverdag eller måske kommer lidt for sent i seng, men det kan også handle om selve din søvnkvalitet.

Det er vigtigt at sove godt. Men hvordan opnår man den tunge, gode søvn? Først og fremmest er det et rigtig godt udgangspunkt at have en seng, der lever op til de behov, du har – og så skal den samtidig passe godt ind i soveværelset. Vi har herunder prøvet at samle forskellige gode råd til, hvad du kan kigge efter, næste gang du er på udkig efter en ny seng at sove i.

Det gælder, uanset om det, du er på jagt efter, er en kontinentalseng, boxmadras eller en elevationsseng – der er forskellige ting at kigge på ved alle, men der er også nogle ting, der går igen, som I kan huske på fra kategori til kategori. I tillæg til denne guide kan det også være en idé at finde test af senge.

Materialevalget

Lad os starte med det ydre og rent kosmetiske: Hvordan skal sengen egentlig se ud? Det kan være, I her har lidt forskellige holdninger, men der er nogle bestemte ting, I kan gå efter. Først og fremmest kan I kigge på, om sengen skal have en klassisk sengeramme og -gavl, eller om I faktisk er til en seng, der er helt simpel og måske kun lige har synlige ben under selve boxmadrassen. Uanset hvad kan det godt betale sig at tænke lidt over materialerne.

Har I andre træmøbler i jeres soveværelse? Det kan være kommoden, sengebordene eller skabslåger. Hvis I har det, kan I med fordel overveje at arbejde videre med samme træsorter, når I kigger på sengerammerne. På den måde kan I finde noget, der matcher, uanset om det er ask eller bøg, eller om I vælger en seng, der er sort- eller hvidlakeret. Det skaber en rød tråd og en følelse af sammenhæng, og det er noget af det, der giver øjnene ro. Det bliver formentlig noget, I sætter stor pris på, og så kan I altid skabe kontrast med sengetøj, puder eller andre ting i samme dur.

Hvilke sengetyper findes der egentlig?

Måske du stadig ikke helt føler dig helt sikker på, hvad der egentlig findes af forskellige sengetyper. Først og fremmest er der kontinentalsenge. Her er der ikke behov for en særskilt ramme men blot ben, der monteres under den nederste madras – for der er nemlig mere end en madras, når det handler om kontinentalsenge.

Her består sengen af den nederste boxmadras, springmadrassen i midten, og så kan I slutte af med en topmadras – noget, der helt klart er anbefalet.

Derudover kan I også kigge på elevationssenge. Selve sengen ligner måske kontinentalsengen alt efter hvilken model, I ender med at gå med – men man kan også sagtens få en elevationsseng med en klassisk sengeramme i for eksempel træ. Her får I virkelig al den komfort, I ønsker jer – lige fra selve madrassen, I kan tilpasse til jeres behov, til muligheden for at hæve både hoved- og fodende i sengen.

Slutteligt er der også boxmadrasserne. Her er tale om en seng, der nærmest er så simpel i sit design som muligt. En stor og tyk boxmadras udgør selve bunden af sengen, som herefter gerne suppleres med en topmadras, der yder den komfort, I har brug for. Den passer godt ind i et hjem, der kører med den klassiske, nordiske minimalisme som gennemgående tema.

Hvordan skal madrassen være?

En ting er, at I finder en seng, I tænker passer godt ind i jeres hjem. De næste spørgsmål I står med, handler måske om selve madrassen. For hvad skal man egentlig gå efter?

Først og fremmest er der størrelsen. Den kommer formentlig ganske meget an på, hvor meget plads der er i soveværelset, som sengen skal stå i.

Selve madrassen skal passe til jeres kropstyper. Det kommer både an på vægt, størrelse og personlig præference. Nogle foretrækker en fast madras, mens andre gerne vil have en blødere udgave, der måske endda former sig efter kroppen vha. et materiale som memoryfoam.

I støder måske på begrebet komfortzoner, når I er på udkig efter senge. Mange af de forskellige madrasser I finder, når I kigger på sengene, har komfortzoner. Dette er områder af madrassen, der hver især er tilpasset kroppens forskellige behov. Jo flere komfortzoner, jo mere differentieret vil tilpasningsmulighederne kunne være.

I kan læse meget mere om de enkelte madrasser og senge på nettet og overveje, hvordan jeres nye seng skal være – så I igen kan sove godt om natten og føle jer veludhvilede om morgenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *